ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 01/09/2016

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δελτία Τύπου - Δελτία Τύπου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 01/09/2016

Απαιτούμε δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά

oge-koinitopoihsh-1Παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και δωρεάν, για όλα τα παιδιά απαίτησαν δεκάδες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάμεσά τους μητέρες που είδαν την αίτησή τους στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησηςoge-koinitopoihsh-5 (ΕΕΤΑΑ) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) να απορρίπτεται με την αιτιολογία: «Δεν δικαιούστε voucher λόγω κάλυψης των κονδυλίων».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθήνας.

oge-koinitopoihsh-2Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση και το αίτημα της ΟΓΕ για συνάντηση, κανένας εκπρόσωπός του δεν μπόρεσε να δεχθεί την αντιπροσωπεία των φορέων. Τη στάση του υπουργείου και την πολιτική που αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών κατήγγειλε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη. Όπως τόνισε, η δράση των συλλόγων και των ομάδων της ΟΓΕ για το ζήτημα των παιδικών σταθμών θα συνεχιστεί σε κάθε δήμο και γειτονιά, αλλά και με νέα παρέμβαση στο υπουργείο, διεκδικώντας το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή.oge-koinitopoihsh-8

Εκτός από τα 48.000 παιδιά που «κόπηκαν» από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, καθώς και εκείνα οι γονείς των οποίων δεν είχαν καν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση σε αυτό, χωρίς θέση στους σταθμούς κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμα και βρέφη και νήπια που πήραν το «voucher», αφού υπάρχουν περιοχές όπου δεν υπάρχει αντίστοιχη διαθεσιμότητα δομών και θέσεων.