Αλληλεγγύη στον Αγώνα των Εργαζόμενων του ΟΤΕ Καταδίκη της Εργοδοτικής Τρομοκρατίας

Αθήνα, 13.1.2020

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) χαιρετίζει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που με αγωνιστικό πείσμα και αντοχή συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους με βασικό αίτημα την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει,να εκβιάσει τους εργαζόμενους με άθλιες πρακτικές: ανακήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία πριν καν ξεκινήσει, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησαν σε μηνύσεις και συλλήψεις εργαζόμενων και συνδικαλιστών, ακόμα και σε 6 απολύσεις εν  μέσω απεργίας.

Σήμερα επεκτείνονται ραγδαία οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, κυριαρχεί η εργασία με τσακισμένα δικαιώματα. Και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, που ένα μεγάλο τους ποσοστό είναι γυναίκες, βιώνουν καθημερινά το ξεχείλωμα του ωραρίου, την εντατικοποίηση, τους μισθούς πείνας, τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων, τα συνεχή εργατικά “ατυχήματα”, την παραβίαση στοιχειωδών κανόνων υγείας και ασφάλειας, που τσακίζουν τους εργαζόμενους σωματικά και ψυχικά, κ.ά. Τα δικαιώματά τους στην εργασία και τη ζωή θυσιάζονται στο όνομα της κερδοφορίας και την ανταγωνιστικότητας του ομίλου. Αυτές οι συνθήκες εργασίας είναι πληγή για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες γυναίκες που στις πλάτες τους σηκώνουν και τη φροντίδα της οικογένειας, του παιδιού.

Η καλύτερη απάντηση είναι η αλληλεγγύη και ο συλλογικός μας αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές τους μόχθου μας. Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με λιγότερες ώρες εργασίας, κοινωνική προστασία της μητρότητας, ελεύθερο χρόνο για όλες και όλους.

Η διέξοδος  βρίσκεται στη συλλογική δράση, στον κοινό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα που μας στερούν σήμερα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

  Αθήνα, 13.1.2020

Το Γραφείο Τύπο της ΟΓΕ