Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Αιγάλεω για Σχολεία 6.2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ (μέλος ΟΓΕ)

Ρήγα Φερραίου 20, τηλ: 6984893257, 6942705626

e-mail: dsgegaleo@gmail.com

Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των παιδιών μας!

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή του και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στη μητέρα με το παιδί της που τραυματίστηκαν έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, όταν έπεσε πάνω της το παράθυρο από το 2ο όροφο του σχολικού κτιρίου.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να χτυπήσει το κουδούνι σήμερα, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών μετά τα περιοριστικά μέτρα…και φάνηκε ήδη πόσο επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του δήμου Αιγάλεω για άνοιγμα των σχολικών μονάδων χωρίς την εξασφάλιση στο ελάχιστο των όρων υγείας και ασφάλειας για τα παιδιά μας!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες, σε απαράδεκτες κακοσυντηρημένες κτιριακές εγκαταστάσεις, χωρίς να έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού καθαριότητας. Αυτή η τραγική κατάσταση επικρατούσε στις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, πόσο μάλλον τώρα που οι ανάγκες είναι –λόγω των συνθηκών- εξαιρετικά μεγαλύτερες.

Ακόμα μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στα σεισμόπληκτα σχολικά κτίρια όπου η κατάσταση είναι κυριολεκτικά εκρηκτική. Οι άθλιες συνθήκες συνωστισμού των παιδιών, τώρα εν μέσω πανδημίας, γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες, όπως στο 15ο, 22ο, 28ο νηπιαγωγείο Αιγάλεω που 60 νήπια στοιβάζονται σε απαράδεκτες αίθουσες!

Είμαστε κι εμείς μητέρες που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, για τα δικαιώματά τους στην υγεία, τη μόρφωση, τη ζωή.

Δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές και τις ανάγκες των παιδιών μας! Απαιτούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια! Να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των παιδιών μας!

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές διεκδικήσεις γονιών και εκπαιδευτικών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια για όλα τα παιδιά. Διεκδικούμε το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ (μέλος ΟΓΕ)

Αιγάλεω, 1/6/2020