Για τα συλλαλητήρια 21 Γενάρη 2021

20.1.21

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΓΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΓΕΝΑΡΗ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 21 Γενάρη 2021 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, διεκδικώντας  ανοιχτές σχολές και σχολεία με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Καταδικάζουμε και αντιπαλεύουμε το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και με τις σχολές κλειστές, με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και άλλων υποδομών καταστολής στα πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα υψώνονται νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσω ρυθμίσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Την ίδια στιγμή που σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας!

Καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει, αξιοποιώντας τις συνθήκες της πανδημίας, ακόμα πιο βαθιά αντιδραστικά μέτρα. Ξέρουμε καλά ότι η ίδρυση αυτού του σώματος μέσα στα πανεπιστήμια έχει στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και τη μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους!

Αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας και μέσα στην πανδημία για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία που θα εξασφαλίζει την προστασία της υγείας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. 

Στην Αθήνα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12.00 στα Προπύλαια.

20.1.21

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ