Για την κοινή δήλωση Πομπέο Δένδια

28.9.2020

Οι γυναίκες αντιπαλεύουμε τα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια

που σηματοδοτεί η επίσκεψη του μακελάρη Πομπέο

 Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμα πράξη στο έργο προώθησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο, που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, την φτώχεια και τη δυστυχία στην περιοχή μας.  Σ’ αυτό το έργο, όπως φαίνεται, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί επιδιώκουν να εξασφαλίσουν όχι μόνο τη συναίνεση, αλλά και την ενεργή εμπλοκή των γυναικών. Γι αυτό και στην κοινή τους δήλωση οι Υπουργοί ΗΠΑ και Ελλάδας τόνισαν «…Οι δύο χώρες παραμένουν δεσμευμένες να ενισχύσουν την ικανότητα των γυναικών να ευημερούν ως εργατικό δυναμικό, να πετύχουν ως επιχειρηματίες και να είναι σε καλύτερη θέση για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης..» 

        Αυτό που θέλουν στην πραγματικότητα είναι να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται περισσότερο το γυναικείο εργατικό δυναμικό για να γίνουν οι όμιλοι πιο ανταγωνιστικοί και κερδοφόροι. Η «επένδυση» στο γυναικείο δυναμικό, η χρησιμοποίηση των «γυναικείων δεξιοτήτων» αποτελούν μερικά από τα  αναγκαία συστατικά για να πετύχουν τις επιδιώξεις τους, να βελτιώσουν τη θέση τους στον ανελέητο ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα «Women’s global development and prosperity initiative», υπό την… υψηλή εποπτεία της κόρης του Προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, έχει στόχο να εμπλέξει 50 εκατομμύρια γυναίκες από όλο τον κόσμο έως το 2025 σε δραστηριότητες της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και σε προγράμματα αμερικανικών μονοπωλίων και «δεξαμενών σκέψης».

        Επίσης τα κοινά σχέδια των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ελλάδας δεν αφορούν τις αγωνίες των αυτοαπασχολούμενων γυναικών. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να στρέψουν τη «γυναικεία επιχειρηματικότητα» σε νέους κλάδους, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Η επιδίωξή τους είναι η ανάπτυξη και λειτουργία  επιχειρήσεων που θα λειτουργούν ως δορυφόροι των μονοπωλιακών κολοσσών. Είναι χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις του πρέσβη Παϊάτ στο Φόρουμ των Δελφών ότι  προσανατολίζονται στην άνοδο της γυναικείας συμμετοχής σε νέους κερδοφόρους κλάδους, για παράδειγμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οι γυναίκες του μόχθου έχουμε γευτεί για τα καλά το μενού των «ισχυρών συμμάχων» και των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδίων. Αντί για «απάνεμα λιμάνια» όπως μας παραμυθιάζουν,  βρίσκουμε μπροστά μας όλο και πιο μεγάλες φουρτούνες. Αντί να ζούμε μια ζωή με δικαιώματα, εντείνεται η εκμετάλλευση και η καταπίεσή μας.

Αντιπαλεύουμε τις επιδιώξεις και τα σχέδιά τους διεκδικώντας τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας. Η μόνη διέξοδος για μας είναι να πολεμήσουμε αυτούς που σπέρνουν τον πόλεμο και την εκμετάλλευση. Μόνο μέσα από αυτό το δρόμο μπορούμε να έχουμε ελπίδα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

28.9.2020

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ