Για την Στήριξη των Αγωνιστικών Δράσεων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στις 9.4.2021

8.4.2021

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στηρίζει τις αγωνιστικές δράσεις σωματείων και εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό την Παρασκευή 9 Απρίλη 2021 σε πόλεις όλης της χώρας, που δίνουν τη μάχη για να επιστρέψουν όλοι στην εργασία τους, με συλλογικές συμβάσεις που θα εξασφαλίζουν  αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας.

Συνεχίζουμε την κοινή μας δράση με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, που βιώνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον. Δε δεχόμαστε οι ανάγκες των γυναικών  στον κλάδο να θεωρούνται κόστος για το κράτος που τις αφήνει ξεκρέμαστες τις ίδιες και τις οικογένειές τους απέναντι στην πανδημία, χωρίς γιατρούς και εξετάσεις, χωρίς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να είναι αναγκασμένες να χρυσοπληρώνουν για την πρόληψη, την θεραπεία, την αποκατάσταση, τον προγεννητικό έλεγχο. Δεν ανεχόμαστε να τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών και ανδρών για να αυξάνονται τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον κλάδο και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ μέτρα για τη στήριξη της υγείας και της εργασίας τους με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

8.4.2021

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ