Εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε με επιτυχία τον αποκριάτικο χορό – κοπή πίτας στις 15 Φλεβάρη στο κέντρο «Αύρα» στο Βόλο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Ρίτσα Κωτή, ενημέρωσε για τη νέα καμπάνια της ΟΓΕ «Λάστιχο-ωράριο, λάστιχο-ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή» που ως περιεχόμενο έχει την ανάδειξη των σύγχρονων δικαιωμάτων των γυναικών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Πιο συγκεκριμένα, είπε πως η ευέλικτη εργασία δεν οδηγεί στη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής όπως θέλουν να μας πείσουν ΕΕ και κυβερνήσεις, αλλά σε μια ατέρμονη τρεχάλα που μας εξουθενώνει, που σκοτώνει τις ανάγκες μας και τα όνειρά μας.

Επίσης αναφέρθηκε στην κατάπτυστη ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία για τις βάσεις και τη βαθύτερη εμπλοκή του Βόλου και της Μαγνησίας στις αμερικανοΝΑΤΟικές επιδιώξεις, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που μόνο δεινά και κινδύνους προμηνύει για το λαό. Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ θα επιφέρει επιπλέον πλήγμα στην περιοχή μας, με την παραπέρα μετατροπή όλης της Μαγνησίας, μετά το Στεφανοβίκειο και το «Γεωργούλα», σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, σε μια ακόμη Σούδα, σημείωσε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Λίλα Πέτρου, η οποία μίλησε για τη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι γυναίκες ήδη έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αντιασφαλιστικών ανατροπών τα προηγούμενα χρόνια. Με πρόσχημα την «ισότητα των φύλων» καταργήθηκαν θετικές διατάξεις για τις γυναίκες, επιδεινώθηκε συνολικά η ζωή των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών. Αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και καταργήθηκε η 5ετής διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών.