Κάλεσμα για την Κινητοποίηση της ΟΒΣΑ στις 31.3.21

Αθήνα, 30.3.2021

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ενώνει τη φωνή της με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και καλεί τις γυναίκες  αυταπασχολούμενες  να συμμετέχουμε  στην αγωνιστική κινητοποίηση που οργανώνει την Τετάρτη 31 Μάρτη 2021 στις 6.30 μμ στην πλατεία Κάνιγγος με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

Απευθυνόμαστε στις αυτοαπασχολούμενες :

 1. που είμαστε αντιμέτωπες με ένα βουνό υποχρεώσεων της ατομικής, οικογενειακής επιχείρησης, με τα χρέη που διογκώθηκαν την περίοδο της πανδημίας, με την ανασφάλεια να χτυπάει “κόκκινο”, χωρίς κανένα μέτρο  για να καλυφθούν  οι στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.
 2. που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο την ανασφάλεια για την ζωή και την υγεία, τη δική μας και των οικογενειών μας, καθώς η πανδημία ξεγύμνωσε τις τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας και μας αφήνει ξεκρέμαστες χωρίς γιατρούς και εξετάσεις να τα χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας.

Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες για την ανάκαμψη των κερδών τους. Για μας μένει η φοροληστεία, οι κατασχέσεις, το χτύπημα στα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, η διεύρυνση του ωραρίου, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Μάλιστα στο όνομα της πανδημίας εξαπολύουν νέα επίθεση στις ζωές και τα δικαιώματά μας,  επιβάλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική τους, “συνοδεία” καταστολής και αυταρχισμού για να χτυπήσουν τους αγώνες μας.

Οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στα σχέδια τους!

Αρνούμαστε να πληρώσουμε για άλλη μια φορά το λογαριασμό των αυξημένων κρατικών δαπανών για τις επενδύσεις και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών!

Παίρνουμε θέση μάχης και διεκδικούμε:

 1. Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
 2. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας. Να καλυφθούν οι ανάγκες των γυναικών  και των οικογενειών μας για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση
 3. Ολόπλευρη προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας 
 4. Επαρκείς, δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, δημόσιες δωρεάν δομές για τη φροντίδα των ηλικιωμένων.
 5. Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
 6. Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
 7. Αφορολόγητο όριο ύψους 12.000. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ.
 8. Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 9. Αναστολή όλων των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για το διάστημα της καραντίνας.
 10. Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.  
 11. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους  όρους και προϋποθέσεις.

                                                                                                Αθήνα, 30.3.2021

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ