Κάλεσμα στη συγκέντρωση ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της Αττικής να συμμετάσχουν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 6.30μμ στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών που οργανώνουν Σωματεία και Φορείς από τη Δυτική Αθήνα, τη Δυτική Αττική, τη Νέα Μάκρη, το Γραμματικό, τον Μαραθώνα και τον Βαρνάβα ενάντια στην εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική από κυβέρνηση και Περιφέρεια,Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Το έγκλημα για τις χωματερές συνεχίζεται σε συνεννόηση και κεντρική συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, αφού στη σχετική με το θέμα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και η Ρ. Δούρου επικύρωσαν τον παραπάνω σχεδιασμό.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και τους φορείς που διεκδικούν το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής, να μη δημιουργηθούν νέες χωματερές στα ανενεργά λατομεία και να μη λειτουργήσει ούτε δοκιμαστικά ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, δηλαδή να μη δημιουργηθεί μια νέα «Φυλή» στην Ανατ. Αττική.

  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.
  • Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.
  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος