Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του «Αγία Σοφία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση

για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του «Αγία Σοφία»

 

     Η ΟΓΕ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης, που περικόπτει τις δαπάνες για την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, οι συνέπειες της οποίας αποτυπώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο στην περίπτωση των παιδιών που πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια. Τα κλείσιμο του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», τον Οκτώβρη του 2011, έχει οδηγήσει στην ουρά της αναμονής πολλά παιδιά που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του, έχει στρέψει στο ταμείο των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων τις οικογένειες που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για τη θεραπεία των παιδιών τους, έχει συμβάλει στην άνοδο της θνησιμότητας των παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια.

 

     Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες των περικοπών στην Υγεία και την Πρόνοια, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, την Τετάρτη 20 Μάρτη, στις 11 το πρωί. Στεκόμαστε δίπλα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, στις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής και στους γονείς, που απαιτούν να επαναλειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και διεκδικούμε:

  • Να ανοίξει τώρα το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο «στο Αγία Σοφία» και η εξειδικευμένη καρδιοχειρουργική μονάδα (ΚΕΜ), όπου με ασφάλεια θα νοσηλεύονται τα παιδιά.
  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα τμήματα του κέντρου. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι και επικουρικοί. Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί. Καμία κλινική ή κρεβάτι νοσοκομείων να μην κλείσει.
  • Κανείς ασθενής χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε υγεία – πρόνοια.

 

Αθήνα, 19/3/2013

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ