Καταδίκη της Προσάρτησης Παλαιστινιακών Εδαφών από το Ισραήλ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τα νέα δολοφονικά σχέδια του  κράτους του Ισραήλ για την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών της Κοιλάδας του Ιορδάνη και της Δυτικής Όχθης στην επικράτεια του από 1η Ιούλη. Αποτελούν τη συνέχεια της “συμφωνίας του αιώνα” των ΗΠΑ που προβλέπει παραχώρηση της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ ως “αδιαίρετης ισραηλινής πρωτεύουσας”, προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και διατήρηση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για τα σχέδια που έχουν στόχο την ενίσχυση της θέσης των ΗΠΑ έναντι των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για νέα επέκταση της βάρβαρης ισραηλινής κατοχής, που συνεχίζεται και επιδεινώνεται συνεχώς με τις πλάτες των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ και αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Καταδικάζουμε την ενεργή στήριξη αυτής της δολοφονικής πολιτικής του Ισραήλ από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της αντίστοιχης του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο με την ενίσχυση της οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας, αλλά και με την άρνησή της να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και μαχητικά στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, στις γυναίκες και τα παιδιά τους. Αυτή η αλληλεγγύη μας δε θα σταματήσει μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή, να καταργηθούν οι εποικισμοί, να αποφυλακιστούν οι Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές φυλακές και να έχουν το δικαίωμα οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μέχρι να μπορεί να ζήσει ο λαός στη δική πατρίδα κυρίαρχος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής βουλής για επίσημη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του  Ισραήλ την Τετάρτη 1 Ιούλη 2020, στις 7 μμ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

26.6.2020

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ