Κινητοποίηση 9/9/2016

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πιο δυναμικά και αποφασισμένα να συσπειρωθούν στον αγώνα για να ανακτήσουμε όλες τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω και να αντεπιτεθούμε με γνώμονα τα σύγχρονα δικαιώματα μας!

 

Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δε συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων και την καταπίεση.

 

Μαυρίζουν το σήμερα και υποθηκεύουν το αύριο της λαϊκής οικογένειας για να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτούς εξασφαλίζουν νέα προνόμια και εμάς μας φορτώνουν νέα βάρη: με νέα φοροληστεία, σχέδια για όλο πιο άγρια εκμετάλλευση σε χώρους δουλειάς κάτεργα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, δρομολογώντας καταιγίδα κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη, με δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας υποβαθμισμένες, βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων. Με νέα μέτρα, πάνω στα παλιά, πτωχεύουν τις ζωές μας.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την κοροϊδία της κυβέρνησης με τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που εξαγγέλλει πάνω στα ερείπια των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Μας μιλάνε με υποκρισία για «εναρμόνιση οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων» εννοώντας να εναλλάσσουμε την ημιαπασχόληση και εττεροαπασχόληση με την ανεργία.

Θέλουν να αποδεχτούμε ότι ο συνδυασμός της μητρότητας με την εργασία είναι ατομική μας υπόθεση, και όχι κρατική ευθύνη και υποχρέωση για μέτρα κοινωνικής προστασίας, για κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, των ΑμΕΑ.

Παρουσιάζουν ως «κοινωνική δικαιοσύνη» τη ζωή με ψίχουλα, τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας κ.α. για όσες οικογένειες βρίσκονται στην εξαθλίωση.

 

Εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, νέα γυναίκα, συνταξιούχε, μπες στο δρόμο του οργανωμένου αγώνα.

 

Έχουμε δύναμη να διεκδικήσουμε για όλους και όλες σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα, να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των εκμεταλλευτών του μόχθου μας.

Δεν είμαστε μόνες μας. Η δράση μας συναντιέται με τη δράση δεκάδων σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τους μικρούς εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους/ες που συσπειρώνονται σε συλλόγους, επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, με τους φτωχούς αγρότες από τους αγροτικούς συλλόγους και τις Ομοσπονδίες τους που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, αλλά και όσους συμμετείχαν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Με τη δράση των σπουδαστριών και σπουδαστών του ΜΑΣ. Αυτός ο κοινός μας αγώνας ανοίγει το δρόμο για τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο.

 

Σ’ αυτό το δρόμο σε καλεί η ΟΓΕ

Δώσε δυναμικά το παρών στο Συλλαλητήριο

που οργανώνει το ΠΑΜΕ

στην Ομόνοια την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7μμ.

 

 

Αθήνα, 2/9/2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)