Κινητοποιήσεις στο Πέραμα

Ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος “Η Εστία της Γυναίκας” συμμετείχε στις κινητοποίησεις Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Μαΐου ενάντια στη δημιουργία χωματερής που ετοιμάζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ σε πλήρη συμφωνία με τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ με δήμαρχο τον Γ. Λαγουδάκη, σε μία έκταση 10 στρεμμάτων εντός οικιστικού ιστού, πίσω από το 1ο Λύκειο Περάματος που εκτείνεται μέχρι το παλιό νεκροταφείο της πόλης. Με κείμενο φορέων της πόλης που συνυπογράφει και ο Σύλλογος Γυναικών απαιτούν τα 10 στρέμματα να γίνουν χώρος πρασίνου και αναψυχής, όπως είχε προγραμματιστεί εδώ και χρόνια. Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ  –   ΕΞΩ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Έχουμε τα καζάνια του θανάτου, τη ρυπογόνα λειτουργία των μονοπωλιακών ομίλων όπως της Cosco και των εταιριών πετρελαιοειδών, θα φορτωθούμε και τη «χωματερή»;

Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)στο Παλιό Νεκροταφείο Περάματος, όπως και ολόκληρο το νομοσχέδιο – τερατούργημα για το περιβάλλον, που φέρνει στη βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ώρα που ο λαός είναι κλεισμένος στο σπίτι του εν μέσω πανδημίας, βρήκε την ευκαιρία η κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιήσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Μέσα στα δεκάδες αντιλαϊκά ζητήματα, προβλέπει με τον πιο αυθαίρετο τρόπο τη δημιουργία ΣΜΑ σε 23 δήμους. Στο Πέραμα δημιουργεί μια «μικρή χωματερή» δίπλα στο 1ο Λύκειο Περάματος και σε κατοικημένη περιοχή!

Κραυγαλέο είναι ότι ο χώρος του παλαιού νεκροταφείου υποδείχθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ από την ίδια τη δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ).

Ούτε κλαδιά δέντρων θα μαζεύονται στο παλιό νεκροταφείο, ούτε απλώς θα πλένονται τα απορριμματοφόρα! Από μια παράνομη μικρής έκτασης περιοχή συγκέντρωσης μπαζών και απορριμμάτων, θα νομιμοποιηθεί η συγκέντρωση, προσωρινή αποθήκευση, συμπίεση και μεταφόρτωση απορριμμάτων! Αυτό έρχεται να προστεθεί δίπλα στην πρόταση της Περιφέρειας Αττικής (ΝΔ) – που είναι συνέχεια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ (περιφερειακή αρχή Δούρου) – να δημιουργήσει μια Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό, δηλαδή μονάδα καύσης επεξεργασμένων απορριμμάτων και βιοαποβλήτων, ώστε να μειώνεται η ποσότητα της ταφής τους!

Τα «σκουπίδια» είναι χρυσός για τους επιχειρηματίες! Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο κερδοφορίας η διαχείριση απορριμμάτων.

Άλλη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματιών είναι ο απόλυτος δείκτης! Αντίθετα ο λαός θα «πληρώσει το μάρμαρο», όχι μόνο με τα πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη, όχι μόνο με την ελλιπή καθαριότητα, όχι μόνο με τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα – όπως αυτά στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, αλλά και με την ίδια την υποβάθμιση, για άλλη μια φορά, του περιβάλλοντος του οποίου ζει και στέλνει τα παιδιά του σχολείο!