Ομάδα Γυναικών Ρόδου κάλεσμα στην κινητοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων 22.5.2020

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στέκεται στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων στον επισιτισμό, στον τουρισμό και συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνουν την Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου.

Οι γυναίκες εργαζόμενες στα ξενοδοχεία, οι καμαριέρες, οι σερβιτόρες, οι εργαζόμενες στα εποχιακά καταστήματα, στο αεροδρόμιο, όλα αυτά τα χρόνια του τουριστικού θαύματος, γνώρισαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ανάπτυξη και πού βασίζεται αυτή. Είδαν τα εκατομμύρια των τουριστών να κατακλύζουν το νησί μας και όλη τη χώρα, είδαν τους ξενοδόχους να ανησυχούν για το αν επαρκούν τα δωμάτια για να χωρέσουν οι κάθε χρόνο και περισσότεροι τουρίστες, κάθε χρόνο να μεγαλώνουν τα κέρδη τους και να χτίζουν καινούρια ξενοδοχεία.

Την ίδια στιγμή είδαν να μένουν απλήρωτες για μήνες, να δουλεύουν ασταμάτητα με την κοιλιά στο στόμα, πολλές φορές χωρίς ρεπό για μήνες, να μην προλαβαίνουν να ξεκουραστούν από τη μια βάρδια στην άλλη. Και όλα αυτά χωρίς ποτέ να δουν κάποιο μερίδιο από αυτή την τρομερή ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας.

Τώρα όμως μπροστά στη νέα κρίση που έρχεται, μετά την υγειονομική κρίση, είναι οι πρώτες μαζί με τις οικογένειές τους που τους ζητάνε να μοιραστούν τα βάρη, τη χασούρα τους. Τους ζητάνε να αρκεστούν σε 400 ευρώ, εκ περιτροπής εργασία, τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και πολλά ακόμα στους ξενοδοχειακούς ομίλους και τις μεγάλες αλυσίδες του επισιστισμού.

Δε μοιραστήκαμε τα κέρδη τους στην ανάπτυξή τους, δε θα μοιραστούμε μια κρίση που δε δημιουργήσαμε εμείς!

Την Παρασκευή 22/5, στις 5μμ, στην πλατεία Δημαρχείου, τηρώντας τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό- τουρισμό.

Ρόδος, 20/5/2020