ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους! Να κλείσουν τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις & να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Να κλείσουν τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις & να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στις 9 Αυγούστου στην Ακρόπολη, τιμώντας τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945, αντίστοιχα). Εβδομήντα ένα χρόνια μετά τις ρίψεις των ατομικών βομβών και το ολοκαύτωμα κατά του λαού της Ιαπωνίας, τα ιμπεριαλιστικά σύννεφα πυκνώνουν και τα τύμπανα του πολέμου αντηχούν δυνατά απειλώντας όλους τους λαούς του κόσμου. Οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και για τον ελληνικό λαό και απαιτούν επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Άλλωστε, η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις 8-9 Ιουλίου 2016 στη Βαρσοβία με την παρουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποφάσισε ακόμα πιο επικίνδυνα και επιθετικά μέτρα σε βάρος των λαών, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισμών με τη Ρωσία. Οι αποφάσεις για μονιμοποίηση και ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής παρουσίας σε Αιγαίο-Μαύρη Θάλασσα-Μεσόγειο-Βαλτική, συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας σε Αφγανιστάν-Ιράκ-Δ. Βαλκάνια-Καύκασο-Β. Αφρική,παραπέρα συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα των χωρών – μελών με τη Ρωσία, ολοκλήρωση της εγκατάστασης της “Πυραυλικής Ασπίδας” καθώς και η δήλωση ΝΑΤΟ-ΕΕ ότι είναι σε ετοιμότητα για χρήση πυρηνικών όπλων αποδεικνύουν περίτρανα ότι το ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης είναι ορατό.

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς απέναντι στον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Μαζικά, μαχητικά βροντοφωνάζουμε:

oΌχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

oΌχι στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

oΝα κλείσουν τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις -Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

 

Τιμάμε τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι,

δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε.

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο βράχο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

την ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 20.00

 

Αθήνα, 27/7/2016

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ