Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο ν/σ για το άσυλο των προσφύγων

Αθήνα, 29/10/2019

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του αντιδραστικού νομοσχεδίου για το άσυλο, που οργανώνει το ΠΑΜΕ  την Πέμπτη, 31 Οκτώβρη στη 1μμ στη Βουλή. 

Το κατάπτυστο νομοσχέδιο έρχεται να μετατρέψει τους αιτούντες άσυλο σε “οικονομικούς μετανάστες”, ουσιαστικά θέτοντας τους περισσότερους εκτός διεθνούς προστασίας. Περιέχει διατάξεις που αφήνουν ανοιχτό το δρόμο της επαναπροώθησης από τον πρώτο βαθμό εξέτασης του αιτήματος, αδιαφορώντας για τις συνθήκες οι οποίες τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν.  Προωθεί τη γενικευμένη κράτηση των αιτούντων και χειροτερεύει τις συνθήκες κράτησης για οικογένειες και για γυναίκες μόνες. Περιορίζει σημαντικά το δικαίωμα πρόσβασης των αιτούντων στις δημόσιες δομές Υγείας για νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Υπεύθυνοι για όλη αυτή την αθλιότητα είναι το κράτος, η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Οι πρόσφυγες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στις οποίες εμπλέκεται και η χώρα μας.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο!

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις!

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗ 1ΜΜ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Αθήνα, 29/10/2019

                                                                                   Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ