Σύλλογος Γυναικών Πειραιά “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, αγωνιστική πρωτοβουλία για την Υγεία

Παρέμβαση στην 1η ΤΟΜΥ για Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Πειραιά “Η Πρόοδος” έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την 1η ΤΟΜΥ Πειραιά στα Καμίνια, σημαίνοντας συναγερμό για την υγειονομικά επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στη περιοχή του Δήμου Πειραιά, τις τεράστιες ελλείψεις σε όλες τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας . Σε συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων του συλλόγου για την Υγεία κάλεσαν τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία των οικογενειών τους.

Με την ανακοίνωση στο χέρι συζήτησαν ιδιαίτερα με νέες μητέρες, που πήγαιναν τα παιδιά τους στο παρακείμενο σχολείο, ότι είναι ζήτημα ζωής ο αγώνας για ένα ενιαίο σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο. Τις προσκάλεσαν να συμπορευτούν ενεργά ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες των γυναικών και των παιδιών τους ως “κόστος” για το κράτος και ως “όφελος” για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Ο Σύλλογος συνεχίζει τη δράση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να φτάσει η ανακοίνωση του, να συζητήσει, αλλά και να κινητοποιήσει τις γυναίκες σε κάθε γειτονιά του δήμου Πειραιά.

Proodos_Ygeia