Το νέο 13μελές προεδρείο

Το νέο 13μελές προεδρείο

Το 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ πραγματοποιήθηκε στις 11, 12, 13 Νοέμβρη 2016 στο ΤΕΙ Πειραιά. Συμμετείχαν πάνω από 700 γυναίκες από 160 Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. Το βήμα του συνεδρίου έγινε βήμα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της γυναίκας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της στην εργασία, στη μητρότητα, στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, που μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Έγινε βήμα που μεταφέρθηκε η πείρα από τη δράση των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων αλλά και τέθηκαν οι στόχοι για το επόμενο διάστημα με βάση και το σύνθημα του συνεδρίου «Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Οι σύνεδροι εξέλεξαν το νέο 55μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και την Εξελεγκτική Επιτροπή. Στη συνέχεια το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε και εξέλεξε 13μελές προεδρείο αποτελούμενο από τις: Χριστίνα Σκαλούμπακα (πρόεδρος), Μαιρήνη Στεφανίδη (αντιπρόεδρος α΄), Εύη Κοντόρα (αντιπρόεδρος β΄), Μαρία Φιλανταράκη (γραμματέας), Βάσω Λυμπερόγιαννη (ταμίας), Δώρα Βασιλοπούλου (ειδική γραμματέας), Νατάσα Καμπέλη (ειδική ταμίας), Σούλα Δασκαλάκη, Αθηνά Λαζαρίδου, Μαρία Μανιατάκου, Πόπη Ξεκαλάκη, Ξανθή Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνα Τσότρα.