Συλλαλητήριο συνταξιουχικών οργανώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους συνταξιούχους που αγωνίζονται και καλεί τις γυναίκες συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το παρόν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις στην Αθήνα στις 15.12.2016 στις 5. μμ στα Προπύλαια.

Οι γυναίκες συνταξιούχοι, βλέπουν τις ούτως ή άλλως μικρές συντάξεις τους, να πετσοκόβονται και να μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα. Η κατάργηση της 5ετους διαφοράς στην ηλικία συνταξιοδότησης, η ανεργία και η κυριαρχία των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, ενώ βρίσκονται σε ισχύ οι αντιασφαλιστκοί νόμοι, καθιστούν τη συνταξιοδότηση άπιαστο όνειρο για τις εργαζόμενες.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη ψηφίσει για την κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους και τις συνεχείς μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις Και ενώ μέχρι το 2019 θα κλέψουν από τους συνταξιούχους πάνω από 7 δις (κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2017) έρχεται ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά να δημαγωγήσει δίνοντας 617 εκατ.. Σκέτη κοροϊδία από μία κυβέρνηση που με την αντιλαϊκή πολιτική της κλέβει από το μόχθο του εργαζόμενου και του συνταξιούχου για να αυξηθούν τα κέρδη του τραπεζίτη, του εφοπλιστή, του βιομήχανου.

Δε θα τους αφήσουμε να μας γονατίσουν. Θα μας βρουν απέναντι τους με τον ανυποχώρητο αγώνα μας !!

Αθήνα, 14/12/2016

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ