Στο πλευρό των αγροτών στη Νίκαια και τα Μάλγαρα

Στο πλευρό των αγροτών στη Νίκαια και τα Μάλγαρα

Στο μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας βρέθηκε την Κυριακή, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν φτωχοί αγρότες.

Την πολυμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους συλλόγους της Αττικής, υποδέχθηκαν με το σύνθημα «Εργατιά αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» εκτός από τους αγρότες οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ στη Θεσσαλία.

Καλωσορίζοντας τις γυναίκες στο μπλόκο, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας υπενθύμισε πως οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται για 11η μέρα στο μετερίζι του αγώνα τους στη Νίκαια. Εξήγησε πως ο αγώνας τους είναι δύσκολος αλλά δίκαιος, γίνεται με αιτήματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για αιτήματα όπως το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση και το αφορολόγητο όριο, που αφορούν εξάλλου κάθε λαϊκή οικογένεια. (Δείτε εδώ video)

«Έχουμε συναντηθεί ξανά στους δρόμους του αγώνα» τόνισε προσθέτοντας «πιστεύουμε ότι με αυτή την Κοινωνική Συμμαχία μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους. Δε θέλουμε να κλείσουμε αλλά να ανοίξουμε δρόμους για τη ζωή μας, για τη ζωή των παιδιών μας».

Τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών χαιρέτισε η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη. Τόνισε πως ΕΕ και κυβερνήσεις θέλουν να ξεκληρίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες σε όφελος των μεγαλοαγροτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γυναίκα αγρότισσα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: το γεγονός ότι είναι ανασφάλιστη, ότι η σύνταξη γίνεται για αυτήν άπιαστο όνειρο, ότι αναγκάζεται να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά της χωρίς παιδικούς σταθμούς και σχολεία, με ανεπαρκείς δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες υγείας.

Κάλεσε αυτές τις γυναίκες να κλείσουν τα αυτιά τους στις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης, πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα δουν άσπρη μέρα, να οργανωθούν στους συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς συλλόγους. «Μαζί μπορούμε να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων. (Δείτε εδώ video)

Η ΟΓΕ μαζί με τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας συμμετείχε στο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών.

Στο μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα βρέθηκαν Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της Θεσσαλονίκης οι οποίες εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τις γυναίκες, εκ μέρους του Μπλόκου των Μαλγάρων καλωσόρισε ο Κώστας Ανεστίδης, ενώ εκ μέρους των Συλλόγων και των Ομάδων Γυναικών της Θεσσαλονίκης μίλησε η Σοφία Χατζηαστερίου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ. (Δείτε εδώ video).

Στο μπλόκο της Κουλούρας βρέθηκε η Ομάδα Γυναικών Βέροιας.

ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συμβολικός αποκλεισμός των Τεμπών

Στα Τέμπη παρατάχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, τα οποία ξεκίνησαν νωρίτερα με κομβόι από το μπλόκο. Οι μικρομεσαίοι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, εντείνοντας την πάλη τους για την επιβίωσή τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ. Δείτε δηλώσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, «Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ», ανέγραφε το πανό της ΟΓΕ, ενώ το σύνθημα «Αγροτιά, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» ακούστηκε από αγρότες, εργαζόμενους και γυναίκες.