Για το συλλαλητήριο 21 Φλεβάρη

Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες,

συνταξιούχες, νέες γυναίκες

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη και να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση σε παλιά, αλλά και νέα μέτρα που ετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής -λαϊκής οικογένειας.

Εμάς και τις οικογένειές μας έχουν καταδικάσει να ζούμε με μισθούς πείνας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με πετσοκομμένες συντάξεις.

Αντί για μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, αντί για αύξηση των αδειών μητρότητας και θηλασμού, αντί για μειωμένα ημερήσια και εβδομαδιαία ωράρια οι μητέρες εργαζόμενες αντιμετωπίζουν την απόλυση και την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ωράρια λάστιχο. Η μητρότητα θεωρείται «κόστος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος. Η εργαζόμενη μητέρα είναι ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους

Να μην υποταχθούμε στη βαρβαρότητα. Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

 

Διεκδικούμε :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας
  • Δημιουργικό ελεύθερο χρόνο

 

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους!

Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη στις 6:30 στην Ομόνοια!

 

Αθήνα,9/2/2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ