Ανακοίνωση καταγγελία συλλόγων και ομάδων δήμου Αθήνας για παιδικούς σταθμούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εργαζόμενη, άνεργη μητέρα

Μην ανεχτείς το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή να «κοστολογείται».

Μην ανεχτείς η λαϊκή ανάγκη για Δημόσιους, Δωρεάν, Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς να μπαίνει συνεχώς στη μέγγενη των περικοπών, με πρώτα θύματα τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους.

Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Απειλεί τους γονείς, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (τροφεία), θεωρώντας τους «κακοπληρωτές», ότι δε θα τους επανεγγράψει τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό.

Η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών εφαρμόζοντας τον νέο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, που πρόσφατα ψήφισε, έρχεται να ευθυγραμμιστεί και να συμβάλλει κι αυτή στο τσάκισμα της ζωής μας, προσθετικά στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προσθετικά κι εκείνη έφερε πάνω σε εκείνα των προηγούμενων κυβερνήσεων, πιστές στα κελεύσματα της ΕΕ.

Εργαζόμενη, άνεργη μητέρα

Σπάσε την ηττοπάθεια, μην απογοητεύεσαι και διεκδίκησε όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν στο όνομα πρώτα της κρίσης τους, τώρα της ανάπτυξης τους, αλλά πάντα για την υπεράσπιση των συμφερόντων, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ σε καλούμε να συσπειρωθείς μαζί μας, σε συντονισμό και κοινό αγώνα με τους συλλόγους γονέων, με τα σωματεία και να παλέψουμε για τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Σε καλούμε να διεκδικήσεις μαζί μας:

  • Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά –Ελλήνων και μεταναστών– χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί σε όσους γονείς δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στο κόστος των τροφείων.
  • Αποκλειστικά κρατικούς – δημόσιους – δωρεάν – σύγχρονους και ασφαλείς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.
  • Μόνιμο, εξειδικευμένο κι επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που ν’ ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Εργαζόμενη, άνεργη μητέρα

Έλα μαζί μας για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της:

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ στο Δήμο της Αθήνας:

Σύλλογος Γυναικών Γούβας – Αγίου Αρτεμίου

Σύλλογος Γυναικών Εξαρχείων – Νεάπολης – Κολωνακίου

Σύλλογος Γυναικών Πατησίων – Ριζούπολης

Ομάδα Γυναικών Εβδόμου Διαμερίσματος Αθήνας

Ομάδα Γυναικών Πετραλώνων

Ομάδα Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού