Για το θάνατο της εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το θάνατο της εργαζόμενης

στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει το θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς της το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της εργαζόμενης, η οποία ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Καταγγέλλουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεψύχησε η εργαζόμενη. Όπως έγινε γνωστό από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής η εργαζόμενη δούλεψε διπλή βάρδια, πρωί και βράδυ, μέσα στο ίδιο 24ωρο και μάλιστα σε συνθήκες πολύ υψηλής θερμοκρασίας. Εντατικοποίηση, δουλειά βαριά και ανθυγιεινή, μέσα στον καύσωνα, χωρίς μέτρα για την προστασία του οργανισμού μιας γυναίκας που συνέχιζε να παλεύει για το μεροκάματο με συμπληρωμένα τα 60 της χρόνια. Όλα τα παραπάνω είχαν αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στη δουλειά.

Οι γυναίκες των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ ενώνουμε τη φωνή με την απαίτηση του Συνδικάτου για προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με μέτρα προστασίας, με Βαρύ και Ανθυγιεινό ένσημο και όρια συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άντρες. Δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που οδηγεί τις εργαζόμενες στη δουλειά κάτω από συνθήκες που φθείρουν την υγεία τους και τους στοιχίζουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

 

Αθήνα, 2/7/2017

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ