Καταδίκη της Ισραηλινής επιθετικότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΓΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

            H ΟΓΕ καταδικάζει την νέα πρόκληση του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τα άγρια κατασταλτικά μέτρα και τις δολοφονίες Παλαιστινίων και μάλιστα νέων παιδιών. Καταγγέλλει κάθε απαγόρευση στην πρόσβαση στην Πλατεία του Τεμένους Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ στην οποία προχώρησαν οι Ισραηλινοί με πρόσχημα την τρομοκρατία, και τα μέτρα ασφαλείας.

            Καταγγέλλουμε την βάρβαρη ισραηλινή κατοχή που τη στηρίζουν ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Καταγγέλλουμε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που, ενώ ματώνει ο παλαιστινιακός λαός κάτω από την ισραηλινή κατοχή, αναβαθμίζει τις στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Πρόσφατα μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση καταψήφισε, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ψήφισμα της Ουνέσκο που καταγγέλλει το Ισραήλ ως δύναμη κατοχής που έχει στόχο να αλλοιώσει το καθεστώς της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ.

            Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του. Θα βρισκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων γυναικών και των οικογενειών τους στον αγώνα τους μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, μέχρι να αποκτήσουν τη δική τους ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα με κυρίαρχο το λαό σ΄αυτήν στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

                                                                                         Αθήνα, 24.7.2017

                                                                                        Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ