Για τη ρύπανση του Σαρωνικού

                                                                                                    25/9/2017

Νέα γυναίκα, εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχε

      Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει το έγκλημα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου “ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» που ρύπανε όλο το Σαρωνικό.

     Οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις τους, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θυσιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, μολύνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

      Χιλιόμετρα ακτών έχουν γεμίσει πίσσα και μαζούτ. Οι θάλασσες αυτές αποτελούσαν μοναδική διέξοδο ξεκούρασης για μας και τις οικογένειές μας, αφού το δικαίωμα στις διακοπές έχει γίνει πολυτέλεια. Σήμερα τα παιδιά μας αναπνέουν μόνο τη μπόχα και τη μυρωδιά του πετρελαίου.

      Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια με επιπτώσεις στη διατροφική αλυσίδα. Τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας δε θα μπορούνε να διατρέφονται σωστά. Χιλιάδες αυταπασχολούμενοι ψαράδες και άλλοι στον τουρισμό και στην εστίαση είναι και αυτοί θύματα του στυγερού εγκλήματος.

      Αυτή η πολιτική θυσιάζει ανθρώπινες ζωές και περιβάλλον, περιφρονεί επιδεικτικά τους κανόνες ασφάλειας και αξιοπλοϊας των πλοίων. Ολα αυτά για να χαρίσει νέα κέρδη στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες και τους μεγαλεμπόρους. Θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

                   Οι ζωές οι δικές μας και των παιδιών μας δε χωράνε στα κέρδη τους

 

         Διεκδικούμε

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης. Να πληρώσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία γι αυτό και όχι να επωμιστεί το κόστος ο λαός.
  • Αμεση αποζημίωση αυτών που πλήγηκαν
  • Να τηρούνται μέτρα πρόληψης και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα καράβια. Ο έλεγχος των πλοίων των εφοπλιστών δεν μπορεί να ανατίθεται στους ίδιους τους εφοπλιστές. Οι ίδιοι δηλαδή να ελέγχουν τον εαυτό τους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για τους ναυτεργάτες και για όλους τους κλάδους.

 

Παλεύουμε για μια κοινωνία που θα εξασφαλίζει όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας, που θα προστατεύει την υγεία, το περιβάλλον και τα δικαιώματα των εργαζομένων

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις συνταξιούχους, όλες τις νέες γυναίκες του μόχθου της Αθήνας και του Πειραιά στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ

την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη και ώρα 18:30

στην Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά,