Για την 44η επέτειο του λαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για την 44η επέτειο του λαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, στην πορεία που θα φτάσει έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, στις διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις της χώρας που θα «ζωντανέψουν» το σύνθημα «έξω το ΝΑΤΟ». Να καταδικάσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς αυτών που για τα συμφέροντά τους αιματοκυλούν τους λαούς.

Η ΟΓΕ θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 16 Νοέμβρη, στις 5.30 μ.μ., μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, τα σωματεία των εργαζομένων (σημείο συνάντησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας, Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Την ώρα που η κυβέρνηση διατηρεί, επεκτείνει τις υπάρχουσες και σχεδιάζει νέες βάσεις του ΝΑΤΟ, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τον Άραξο, που συνοδεύει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, που κατακρεουργεί μισθούς και συντάξεις αλλά προχωρά σε εξοπλιστικές δαπάνες και προγράμματα στο όνομα των «συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και τους φορεί, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε με ψίχουλα, που αιματοκυλά και ξεριζώνει λαούς, που αποτελεί μόνιμη απειλή για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Αθήνα, 14/11/2017