Δελτίο τύπου συμπαράστασης στον αγώνα των καθαριστριών

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), εκφράζει τη συμπαράστασή της στις εργαζόμενες καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία, που βγαίνουν ακόμα μια φορά στο δρόμο του αγώνα. Παλεύουν για την επιβίωσή τους ενάντια στην απληρωσιά, στους μισθούς – ψίχουλα, σ την ανασφάλεια. Κάθε χρόνο ο εφιάλτης τους είναι η ανεργία, που είναι πάντα επί θύραις, αφού εργάζονται με 10μηνη σύμβαση έργου, δηλαδή με συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης.

Ενωνουμε τη φωνή μας μαζί τους και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους τους καθαριστές με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίησή τους και στεκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα για Ενιαία Συλλογική Σύμβαση στον κλάδο της καθαριότητας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων του κλάδου.

Μόνο ο ενωμένος ανυποχώρητος αγώνας των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία, στους εργολάβους, στα νοσοκομεία, στους παιδικούς σταθμούς, σε υπηρεσίες μπορεί να αντιπαλέψει τους εκμεταλλευτές τους μόχθου μας

Καλούμε τις καθαρίστριες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 12 Φλεβάρη 2018 και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 11.00 π.μ . Καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να βρεθούμε στο πλευρό τους και να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα τους.

                                                                                                                            

                                                                                                                               Αθήνα, 9.2.2018

                                                                                                                Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ