Ενάντια στη Νατοϊκή φιέστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Τα ΝΑΤΟϊκά γεράκια που σπέρνουν τον πόλεμο, την φτώχεια και την προσφυγιά σ’ ολόκληρο τον πλανήτη θέλουν να εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη συναίνεση στα βρώμικα σχέδιά τους από τους λαούς, από τους εργαζόμενους, από τις γυναίκες. Επιχειρούν να παρουσιαστούν ως “εγγυητές” της ασφάλειας, και της “προστασίας των δικαιωμάτων” ιδιαίτερα μάλιστα των γυναικών.

Το θράσος περισσεύει, αφού δεν δίστασαν να συνδέσουν τους ελεεινούς σκοπούς τους με την επικείμενη 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, το σύμβολο-ορόσημο των γυναικείων εργατικών αγώνων. Οργανώνουν εκδήλωση με ομιλήτρια την Αναπληρωτή Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller η οποία, προβάλλοντας το «γυναικείο» της προσωπείο, έρχεται να διαφημίσει τις σύγχρονες πολιτικές του ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, όπως οι ίδιες οι αποφάσεις του λένε, το ΝΑΤΟ επιδιώκει τη γυναικεία συμμετοχή στα όργανα του και στις αποστολές του για να πετυχαίνει “τη μεγαλύτερη υποστήριξη” στα βρώμικα σχέδια του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει με νύχια και με δόντια τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας το λαό μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Εμείς οι εργαζόμενες γυναίκες, οι νέες μητέρες, οι πρόσφυγες ξέρουμε καλά τι είναι το ΝΑΤΟ. Δεν νομιμοποιούμε αυτόν το δολοφονικό μηχανισμό είτε έχει ανδρική είτε γυναικεία εκπροσώπηση.

Καλούμε τις γυναίκες σε κινητοποίηση ενάντια στη φιέστα των γερακιών του ΝΑΤΟ στις 2 Μάρτη στις 16.30μμ στη λεωφ. Συγγρού μπροστά στο Πάντειο

                                                                                                                                Αθήνα, 1.3.2018

                                                                                                                   Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ