Για άλλη μια φορά η μητρότητα βρίσκεται στο στόχαστρο και όποιος την υπερασπίζεται διαπράττει αδίκημα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά η μητρότητα βρίσκεται στο στόχαστρο

και όποιος την υπερασπίζεται διαπράττει αδίκημα

Η ΟΓΕ καταγγέλλει τη σύλληψη της Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην οποία προχώρησε την Παρασκευή 16 Μάρτη η αστυνομία, επειδή το ΔΣ της ΕΛΜΕ, στις 6 Μάρτη, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρία με έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία VresNET αφού απέλυσε την επτά μηνών έγκυο εργαζόμενη στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα συναδέλφους της που τόλμησαν να την υπερασπιστούν. Η σύλληψη των δύο συνδικαλιστών έγινε κατόπιν μήνυσης της εργοδότριας εταιρείας στην απολυμένη και σε όσους κατήγγειλαν την εργοδοτική αυθαιρεσία.

 

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο που επιβεβαιώνει την κλιμάκωση του αυταρχισμού κυβέρνησης – εργοδοσίας – αστικού κράτους σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! Δε συμβιβαζόμαστε με την εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στέλνει τη μητρότητα στο απόσπασμα, γιατί θεωρείται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος. Διατηρεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο, που δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών για να απολύουν εγκύους, ενώ ταυτόχρονα τους στηρίζει με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς

Η ΟΓΕ ξεκαθαρίζει ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει.

Η διεκδίκηση του κοινωνικού χαρακτήρα της μητρότητας και η έμπρακτη στήριξη της από το κράτος αποτελεί κομβικό αίτημα του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Και συνιστά βασική προϋπόθεση της γυναικείας ισοτιμίας και χειραφέτησης.

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και τα εργατικά σωματεία. Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.

 

 

                                                                                                       Αθήνα, 19.3.2018

                                                                                              Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ