ΨΗΦΙΣΜΑ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 11ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΓΕ

Για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία

και την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Εμείς οι γυναίκες αντιπρόσωποι στο 11ο Συνέδριο της ΟΓΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 23-25 Νοέμβρη 2012 συμφωνήσαμε τα ακόλουθα :

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύεται ότι για μια ακόμα φορά συνδέονται με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, η οποία κλιμακώνεται στις συνθήκες της γενικευμένης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, συνδέονται με τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής.

Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους γι’ αυτό και η αντιιμπεριαλιστική πάλη μας είναι ανάγκη να αναπτύσσεται με κριτήριο τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα, μέχρι την εξάλειψη των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αιτιών που οδηγούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτή η πάλη είναι ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ να δυναμώσει μέχρι την ανατροπή των δυνάμεων που πλήττουν τους λαούς και τα συμφέροντά τους, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, δημιουργικά και να αξιοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.

Κάθε νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος θα φέρει νέα βάσανα κατά των λαών, θα προκαλέσει νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων και θα αυξήσει τους κινδύνους για γενικευμένο πόλεμο.

Καλούμε τις γυναίκες να αντιταχθούν αποφασιστικά κατά των επιθετικών σχεδίων και πρακτικών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αλλά και των κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην προετοιμασία πολέμου κατά της Συρίας και του Ιράν.

Καταδικάζουμε το ανηλεές σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ που ματοκύλισε για ακόμα μια φορά τον παλαιστινιακό λαό, τις γυναίκες και τα παιδιά του, θέτοντας τα θεμέλια για ευρύτερη σύγκρουση στην εξαιρετικά εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η εκεχειρία που επιτεύχθηκε δεν αντιμετωπίζει την ισραηλινή κατοχή και το βάρβαρο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας που δε μπορούν πια να επιβιώσουν οι πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τώρα τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ. Να κλείσει τώρα τη βάση της Σούδας και γενικότερα να μη δοθεί το έδαφος, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει σε μεγάλες αιματοχυσίες και καταστροφές το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.