Παράσταση για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών 7/2013

  Η ΟΓΕ διαδηλώνει για τους 5 Κουβανούς

Στο πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί από την Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών (ΠΔΟΓ) για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών κάθε 5 του μήνα, οι γυναίκες της ΟΓΕ συγκεντρώθηκαν χθες 5/7/2013 έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στην παράνομη φυλάκιση των Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές των ΗΠΑ εδώ και 15 χρόνια.

Η σύλληψη των 5 Κουβανών στις 12 Σεπτεμβρίου 1998 από το FBI και η καταδίκη τους από τα δικαστήρια των ΗΠΑ σηματοδοτούν την προσπάθεια των ΗΠΑ να ποινικοποιήσουν και να τρομοκρατήσουν τους λαούς που αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια και υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπειά τους.

Η ΟΓΕ επέδωσε διαμαρτυρία απευθυνόμενη στον πρέσβη των ΗΠΑ απαιτώντας την απελευθέρωση και των 5 Κουβανών πατριωτών ΤΩΡΑ και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, καθώς και την άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού της Κούβας από την κυβέρνησή των ΗΠΑ.

Στο πλευρό των 5 Κουβανών ηρώων συνεχίζουν να βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη απαιτώντας να απελευθερωθούν τώρα. Το ζήτημα της απελευθέρωσης των 5 Κουβανών πατριωτών   αφορά την πάλη όλων των λαών να καθορίζουν το παρόν και το μέλλον τους οι ίδιοι ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.