Για την απόλυση εργαζόμενης του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Αθήνα, 15.11.2018

Η Ομοσπονδία  Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την απόλυση της εργαζόμενης, στο Παράρτημα Τρίπολης του ΕΛΙΝΥΑΕ ( Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας), μητέρας 3 παιδιών, η οποία είναι μέλος της Ομάδας Γυναικών Τρίπολης (μέλος ΟΓΕ), και  εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου του ΕΛΙΝΥΑΕ και στο ΔΣ του Εργατικού  Κέντρου Αρκαδίας.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το ΣΕΒ προχώρησε σ’αυτήν την απόλυση για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης των εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ ενάντια στο κλείσιμο των παραρτημάτων του, στην παράδοση του στους βιομηχάνους. Για ακόμα μία φορά επαληθεύεται ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ  όχι μόνο υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά διαγκωνίζεται για να είναι ο καλύτερος υπηρέτης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Η απόλυση της εργαζόμενης μητέρας στην Τρίπολη είναι  έκφραση της εργοδοτικής βίας σ’ όλο της το μεγαλείο.

Τη στιγμή που η εργοδοσία στέλνει τη μητρότητα στο απόσπασμα ως κόστος,  ενώ τα μέτρα προστασίας των γυναικών στους χώρους εργασίας  είναι ανύπαρκτα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παραδίδει πλήρως την υπόθεση της υγιεινής και ασφάλειας στα χέρια των βιομηχάνων. Γι αυτό και προχώρησε σ’ αυτή την τρομοκρατική απόλυση.

 Απαιτούμε:

  • Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση της εργαζόμενης αλλά και όλες οι άλλες απολύσεις που έχουν προηγηθεί στο ΕΛΙΝΥΑΕ.
  • Την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο των παραρτημάτων του.

                                                                             Αθήνα, 15.11.2018

                                                                 Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ