Για την τιμωρία ναύτη


Αθήνα, 21.12.2018

Η Ομοσπονδία  Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη τιμωρία με φυλάκιση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας “Ναβαρίνον”, στην οποία υπηρετεί, στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Sea Guardian στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τιμωρία αυτή αιτιολογήθηκε μάλιστα με το πρόσχημα  ότι έκανε γνωστή την αντίθεσή του στο λαό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε για ακόμα μια φορά γιατί είναι ο καλύτερος μαθητής του ΝΑΤΟ. Μόλις προχτές ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Ρήγας δήλωνε ότι οι οπλίτες θητείας “έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα”. Παρά, όμως, τα μεγάλα λόγια στην πράξη η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν κάθε νέο που δηλώνει την αντίθεσή του στη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καμία ανοχή στη «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Οι στρατιώτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να καταγγέλλουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι το ΝΑΤΟ και τις βάσεις.

Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή σ’ αυτά, με την αξιοποίηση βάσεων και υποδομών. Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα παιδιά μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Αθήνα, 21.12.2018

                                                                 Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ