Η Πρόεδρος Χριστίνα Σκαλούμπακα στη Βουλή για την ισότητα των φύλων

Αποτέλεσμα των αγώνων του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος είναι οι όποιες θετικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες τόνισε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», κατά την ακρόαση φορέων.

Τόνισε ότι σήμερα κάποια από αυτά τα θετικά μέτρα μένουν στα χαρτιά, όπως η προστασία της εγκύου από απόλυση, ενώ άλλα έχουν καταργηθεί στο όνομα της ισότητας των φύλων ή της λεγόμενης «μη διάκρισης», όπως η κατάργηση της 5ετούς διαφοράς στη συνταξιοδότηση μεταξύ ανδρών και γυναικών. 

Υπογράμμισε ότι η ισότητα, όπως προβάλλεται από την κυβέρνηση, δεν σημαίνει βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των γυναικών. Αντίθετα, αποτελεί τον δήθεν προοδευτικό μανδύα για να κρυφτεί η αντιλαϊκή της πολιτική, όπως έγινε με την εξίσωση των μισθών ανδρών και γυναικών, που δε σημαίνει αύξηση των μισθών των γυναικών, αλλά τσάκισμα προς τα κάτω των μισθών και για τα δύο φύλα. Αναφέρθηκε στη γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων για άνδρες και γυναίκες και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε το αίσχος των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και ανέφερε ότι το 60% των γυναικών εργάζονται με μερική απασχόληση, πως πολλές γυναίκες δεν συμπληρώνουν ούτε 200 ένσημα για το επίδομα μητρότητας, καθώς και το γεγονός ότι οι αναπληρώτριες στα σχολεία και οι εργαζόμενες με σύμβαση στερούνται αδειών μητρότητας και άλλα δικαιώματα.

Υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις ζητούν από τις γυναίκες εργαζόμενες να αποδεχθούν μια ζωή με ευκαιρίες αντί να διεκδικήσουν σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα κατοχυρωμένα για όλες τις γυναίκες.