Τιμάμε τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος των ΗΠΑ Σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι


Αθήνα, 23/7/2019          

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 8 ΜΜ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να βαδίσουμε μαζικά στις 6 Αυγούστου στο βράχο της Ακρόπολης στις 8 μμ συμμετέχοντας στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ και να καταδικάσουμε το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όπου η ατομική βόμβα αφάνισε χιλιάδες ανθρώπους σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945 αντίστοιχα). Να βροντοφωνάξουμε ότι αποφασιστικά αντιπαλεύουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ- ΕΕ –ΝΑΤΟ που εγκυμονούν πολέμους απειλώντας όλους τους λαούς του κόσμου.

Οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και για τον ελληνικό λαό και απαιτούν επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οξύνονται οι  ανταγωνισμοί με τη Ρωσία, την Κίνα με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων είναι μεγάλες δεδομένου ότι εμπλέκουν το λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Υλοποιούν τη Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζουν τη όλο και πιο δυνατή εγκαθίδρυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο όλους τους λαούς της βαλκανικής.

Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τις ρίψεις των ατομικών βομβών και το ολοκαύτωμα κατά του λαού της Ιαπωνίας, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο θα διατηρήσει το δίκτυο των ΝΑΤΟϊκών βάσεων και στρατηγείων αλλά να υλοποιήσει και το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων.

Το λιμάνι της Σούδας συνεχίζει να αποτελεί το ορμητήριο του ΑμερικανοΝΑΤΟικού στόλου, των πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών για τις δολοφονικές επιχειρήσεις τους ενάντια στους λαούς της περιοχής. Ο Άραξος  προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Συνεχίζεται η πολιτική αναβάθμισης της  επικίνδυνης  στρατιωτικοπολιτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος – δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα πως οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει να θεωρούν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή αλλά είναι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί που σπέρνουν πολέμους – φτώχεια – προσφυγιά.

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι, όταν ο λαός μας μαστίζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που την ίδια στιγμή δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Μαζικά, μαχητικά απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Τιμάμε τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του, για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΜΜ

                                                                        Αθήνα, 23/7/2019

                                            Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ