Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Αθήνα, 29/11/2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, οι γυναίκες του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, οι γυναίκες της ΟΓΕ δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματά του για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τον Παλαιστινιακό λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

            Καταδικάζουμε τη πολιτική του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ, που καταπάτησε τα παλαιστινιακά εδάφη και υποδούλωσε το λαό της Παλαιστίνης σκορπώντας το θάνατο,  καθώς και τη δημιουργία και επέκταση των ισραηλινών εποικισμών.

            Καταγγέλλουμε τους  ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που διαχρονικά ανέχονται, οπλίζουν και πυροδοτούν τις επιθέσεις των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων. Καταγγέλλουμε τις ελληνικές κυβερνήσεις που συνεχώς αναβαθμίζουν την οικονομική και στρατιωτική συμμαχία τους με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Απαιτούμε να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση το Παλαιστινιακό Κράτος σύμφωνα με την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου του 2015.

            Η ΟΓΕ θα συμπαραστέκεται στο λαό και τις γυναίκες της Παλαιστίνης που αντιστέκονται μέχρι την τελική τους νίκη. Μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην πατρίδα τους, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να σταματήσουν οι εποικισμοί, να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής, να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους.          

                                                                                                   Αθήνα, 29/11/2019

                                                                                     Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ