Σύλλογοι-Ομάδες Γυναικών και Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Εξορμήσεις στις εργαζόμενες σε εργασιακούς χώρους σε Αθήνα και Πειραιά για την 8η Μάρτη, Μέρα της Γυναίκας

Εξόρμηση στις εργαζόμενες στο εμπορικό κέντρο «River West» πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ από τις Δυτικές Συνοικίες, μαζί με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή την 8η Μάρτη, Μέρα της Γυναίκας.

Μοιράζοντας την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας κάλεσαν τις εμποροϋπαλλήλους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν, μαζί με δεκάδες συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις, την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΟΓΕ ενάντια στην «ευελιξία» οι Σύλλογοι Γυναικών και το Σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων έχουν υλοποιήσει τους προηγούμενους μήνες εξορμήσεις σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, συζητώντας με τις εργαζόμενες για την ανάγκη οργάνωσης και διεκδίκησης ενάντια στη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο, τα «σπαστά» ωράρια, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για τα δικαιώματά τους στη δουλειά, στην προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο. Με αφορμή την 8η Μάρτη και τη συγκέντρωση που οργανώνουν δίνουν συνέχεια στη συζήτηση αυτή.  Στην ίδια κατεύθυνση, η ΟΓΕ έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε σύσκεψη με τις εργαζόμενες στο Εμπόριο την Κυριακή 22 Μάρτη.

Σε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία, στον Πειραιά, ο Σύλλογος Γυναικών πραγματοποίησε επίσης την Παρασκευή εξορμήσεις έξω από μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως η «Mellon» στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού, η «Vodafone – 260 Connect» και η «ΙΟΝ».