Δράσεις των Συλλόγων του Πειραιά

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5.6.20

Ο Σύλλογος Γυναικών Πειραιά Η Πρόοδος, ο Σύλλογος Γυναικών Κερατσινίου-Δραπετσώνας Η Στοργή του Παιδιού και ο Σύλλογος Γυναικών Περάματος Η Εστία της Γυναίκας συμμετείχαν στις τρεις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις αντίστοιχες περιοχές του Πειραιά στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στις περιοχές αυτές οι κάτοικοι υποφέρουν από τις επιπτώσεις της επιχειρηματικής δράσης της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) γύρω και μέσα στο λιμάνι, αλλά και της πολιτικής των δημοτικών και της περιφερειακής αρχής.

Οι Σύλλογοι Γυναικών μαζί με εργατικά σωματεία και άλλους φορείς έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν τη μετατροπή της Πειραϊκής σε προβλήτα κρουαζιέρας, ένα έργο που ήδη υλοποιείται από την COSCO με τις εγκληματικές βυθοκορήσεις λίγα μέτρα από τις ακτές. Δε θα δεχτούν τη μόνιμη καραντίνα εξαιτίας της μπόχας από τα καζάνια της «Oil One» και την επεξεργασία πετρελαιοειδών στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα και απαιτούν, όπως και στο Πέραμα, να ανακληθούν οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων στο λαό της περιοχής. Δε θα δεχτούν την απόφαση της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουν σε χωματερή τα πάνω από 10 στρέμματα του παλιού νεκροταφείου στο Πέραμα, δίπλα μάλιστα στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πολης.

Με τον αγώνα τους εργατικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών, άλλοι φορείς, ο κάτοικοι διεκδικούν ουσιαστική προστασία της ζωής του λαού του Πειραιά. 

Οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Περάματος έδωσαν δυναμικό παρόν στο μαζικό συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και φορέων  απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά με κεντρικό σύνθημα “Μένουμε Δυνατοί, άμεσα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των εργασιακών Δικαιωμάτων”. 

Με το πανό, τις σημαίες και τα συνθήματά μας, κυρίως με τις εξορμήσεις στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά τις προηγούμενες μέρες στείλαμε μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης στις γυναίκες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή μας: Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά! Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση, θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!