Δράση των συλλόγων των Νοτίων συνοικιών της Αττικής για τις συγκοινωνίες

Δεν ανεχόμαστε το στοίβαγμα σε λεωφορεία και συρμούς τρένων!

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

       Εργαζόμενες, άνεργες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι

       Ενώ η  κυβέρνηση συνεχίζει να μας ρίχνει το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης», μας στοιβάζει σαν σαρδέλες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς και τους μαθητές στα σχολεία.

       Ενώ ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός αποτελεί συνθήκη υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, αυτήν την  πραγματικότητα  βιώνουμε καθημερινά εξαιτίας των λιγοστών δρομολογίων και του ανεπαρκούς προσωπικού των ΜΜΜ.

Δεν συμβιβαζόμαστε τα υγειονομικά πρωτόκολλα να πηγαίνουν περίπατο επειδή οι  λαϊκές ανάγκες θεωρούνται κόστος για το κράτος

       Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της κυβέρνησης που από τη μία  εξαγγέλλει όριο πληρότητας 50% στα ΜΜ, ενώ από την άλλη δεν εξασφαλίζει καμία προϋπόθεση για να εξασφαλιστούν επιπλέον δρομολόγια. Δεν επισκευάζει ούτε ανανεώνει το στόλο λεωφορείων και συρμών, δεν προσλαμβάνει το αναγκαίο προσωπικό.

Διεκδικούμε

  • Να  αυξηθούν ΤΩΡΑ τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως τις ώρες αιχμής, τις ώρες μετάβασης των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, των φοιτητών στα πανεπιστήμια, των μαθητών στα σχολεία.
  • Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
  •  Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά οχημάτων για να καλύψουν τις ανάγκες σε όλη τη χώρα.
  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.
  • Επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων για την ικανοποίηση έκτακτων αναγκών στη μεταφορά.