Μήνυμα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

26 Νοέμβρη 2020

Με αφορμή την 29η Νοέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων.

          Είμαστε διαχρονικά στο πλευρό τους και καταγγέλλουμε τη βάρβαρη Ισραηλινή κατοχή και τρομοκρατία που συνεχίζεται και εντείνεται με τη συμβολή ΝΑΤΟ/ΗΠΑ/ΕΕ.

          Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των γενναίων Παλαιστινίων γυναικών και των οικογενειών τους που αγωνίζονται για το δίκιο τους, για το δικαίωμά τους να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα με το λαό κυρίαρχο σ’ αυτήν.

          Ναι. Μαζί τους παλεύουμε και  καταγγέλλουμε τους συνεχιζόμενους, παράνομους Ισραηλινούς εποικισμούς τις εγκληματικές επιδρομές στη Γάζα, τις κατάπτυστες φυλακίσεις αγωνιστριών και αγωνιστών, τις δολοφονίες ακόμα και μικρών παιδιών.

          Ναι. Μαζί τους καταγγέλλουμε το Αμερικάνικο σχέδιο ΗΠΑ και ΕΕ που παραχωρεί την Ιερουσαλήμ στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και επισημαίνουμε τις μεγάλες ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ)  που αναβαθμίζουν τη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο και δεν αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης όπως αποφάσισε ομόφωνα το ελληνικό κοινοβούλιο.

          Ναι. Είμαστε και θα είμαστε με τους αγωνιστές της Παλαιστίνης και μαζί τους διεκδικούμε:

  • Αμεσο τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής όλων των Παλαιστινιακών εδαφών και τερματισμό των εποικισμών.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων στις Ισραηλινές φυλακές.
  • Την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με τον λαό κυρίαρχο στο κράτος αυτό, στα όρια του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΑ.

26 Νοέμβρη 2020