Ξεσηκωμός Ενάντια στα Νατοϊκά Γεράκια

Αθήνα, 14.9.2021

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής των γυναικών του καθημερινού μόχθου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στις Αμερικάνικες Βάσεις στην Ελλάδα για να καταδικάσουμε μαζικά τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από στις 17 – 19 Σεπτέμβρη.

Ξεσηκωνόμαστε και δίνουμε δυναμικό παρών στο Συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο Σύνταγμα και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία  μαζί με εργατικά σωματεία, την ΕΕΔΥΕ, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία αυταπασχολουμένων  και φορείς του λαϊκού κινήματος.

Δεν ανεχόμαστε να σεργιανούν στη γειτονιά μας οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες που έχουν στην ατζέντα τους ανάμεσα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους και την υπογραφή της ανανέωσης για πέντε χρόνια της συμφωνίας για την παραμονή των ΑμερικανοΝατοϊκών Βάσεων στην Ελλάδα που πρόκειται να υπογραφεί μέσα στον Οκτώβρη.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζοντας τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ και  όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθιστώντας την ευρωατλαντικό χωροφύλακα στην ευρύτερη περιοχή.

Καταδικάζουμε την αποστολή πυραύλων στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, τη συμμετοχή σε  στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό, στις στρατιωτικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου  που χρησιμοποιούνται για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ θα εξειδικεύσει την επικίνδυνη στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030”  που αφορά προετοιμασία για νέους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλη την υδρόγειο σπέρνοντας δυστυχία, φτώχεια και προσφυγιά.

Δε συμβιβαζόμαστε να μετατρέπουν όλη την Ελλάδα σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Δε θα αφήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας. Να πολεμάνε και να χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ή των εφοπλιστών, που τους υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που ετοιμάζει τον δικό της στρατό, τον Ευρωστρατό.

Ανυποχώρητα παλεύουμε για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στην περιοχή, την αποδέσμευση από αυτές τις λυκοσυμμαχίες, για να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις, να γυρίσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές και να μη συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Λέμε όχι στον ευρωστρατό που ετοιμάζει η ΕΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μμ

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, 14.9.2021

       Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ