Χτίζουμε Λαϊκή Ασπίδα Κόντρα στους Πλειστηριασμούς

20.9.22

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει το νέο κύμα πλειστηριασμών, που σαρώνει ότι αφήνουν όρθιο τα ενοίκια – φωτιά και η ακρίβεια. Τώρα ήρθε η σειρά του σπιτιού μιας μονογονεϊκής οικογένειας, μιας σχολικής καθαρίστριας με τέσσερα παιδιά, που τρία από αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η μητέρα εργαζόμενη στην καθαριότητα των σχολείων με μισθό πείνας, που δε φτάνει να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς της, που έχει μείνει πολλούς μήνες χωρίς ρεύμα και νερό, βιώνει σήμερα ένα νέο έγκλημα σε βάρος της. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που την έχει ρίξει στα σαγόνια των τραπεζιτών, όταν πήρε δάνειο για να στεγάσει την οικογένειά της το 1999, αφού το σπίτι της είχε σχεδόν καταρρεύσει από το σεισμό : Πετάνε στο δρόμο την οικογένεια, βγάζει η τράπεζα το σπίτι σε πλειστηριασμό.

          Μια ακόμα οικογένεια, απροστάτευτη πετιέται στον «καιάδα» για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, τραπεζικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι, που τους στηρίζουν μια σειρά νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Άλλωστε ο νέος γύρος πλειστηριασμών, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο της «μεταμνημονιακής εποπτείας», που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πανηγύρισαν τη «λήξη» του για να δοθεί η σκυτάλη στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, τραπεζών και funds για συνεχίσουν το τσάκισμα στα λαϊκά νοικοκυριά.

Εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών μένουμε «απροσάρμοστες» στα σχέδια τους, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας και παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα, αυτή που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Σε αυτή τη πορεία δεν αφήνουμε καμιά εργαζόμενη, καμιά λαϊκή οικογένεια μόνη, πορευόμαστε ΜΑΖΙ το δρόμο της αλληλεγγύης, το δρόμο του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

          Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες του μόχθου να βρεθούμε στο πλευρό της γυναίκας που οι τραπεζίτες πετάνε στο δρόμο μαζί με τα τέσσερα παιδιά της. Γι αυτό συμμετέχουμε δυναμικά μαχητικά στη παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 9.00 π.μ. στο συμβολαιογραφείο (Ακαδημίας 85) στην Αθήνα, που θα διενεργηθεί ο πλειστηριασμός της κατοικίας .

          Απαιτούμε άμεση αναβολή του πλειστηριασμού και με ευθύνη του κράτους άμεση προστασία της οικογένειας από τον κίνδυνο να βρεθεί στον δρόμο.

Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας κόντρα σε κάθε πλειστηριασμό λαϊκού σπιτιού, κόντρα στους νόμους όλων των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν για να προστατεύσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και όλων των «μεγαλοκαρχαριών» του πλούτου.

20.9.22

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ