Ανακοίνωση της Ομάδας Σεπολίων – Κολωνού για το φρικτό έγκλημα σε βάρος της 12χρονης

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ – ΣΕΠΟΛΙΩΝ 

( μέλος της Ο.Γ.Ε.)

           email επικοινωνίας: gynaikessepoliakolonos@gmail.com

Το φρικιαστικό έγκλημα του κατ’ εξακολούθηση βιασμού, κακοποίησης και εκπόρνευσης σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια από τον 53χρονο  παιδεραστή – μαστροπό μας προκαλεί αηδία, θυμό, αγανάκτηση.

Πόσες, όμως, τέτοιες φρικτές ιστορίες δεν έχουν ακουστεί, με θύματα ανήλικα παιδιά και πόσες ακόμα παραμένουν στο σκοτάδι; Τι φταίει; Γιατί να συμβαίνουν; Πώς καλλιεργούνται;

Οι υποθέσεις βιασμών, σεξουαλικών κακοποιήσεων, εκπόρνευσης, πόσο μάλλον για ένα παιδί, αποκαλύπτουν την παντελή έλλειψη φροντίδας και πρόνοιας για την προστασία και στήριξη των παιδιών, αφήνοντας ανυπεράσπιστα τα θύματα και θρέφοντας τα  «τέρατα»- δράστες, με ευθύνη του κράτους.

Αποτελούν την άλλη όψη της βίας της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε, με τις σάπιες και αρρωστημένες αξίες της,  την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζει μέχρι και τα παιδιά ως πηγή κέρδους, τη φτώχεια που ολοένα και αγγίζει περισσότερες οικογένειες, το τσάκισμα της εργασιακής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής, τη γυναικεία ανισοτιμία που βαθαίνει. Όταν  η κοινωνίας μας βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οξύνονται οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες που οδηγούν μέχρι και παιδιά να βιώνουν την πείνα, τη σχολική εγκατάλειψη, την ανήλικη εργασία, την κακοποίηση, το βιασμό.

Κανένας συμβιβασμός! Καμία ανοχή!

Απαιτούμε την ολόπλευρη κοινωνική προστασία και στήριξη του θύματος. Να διερευνηθεί η έκταση του εγκλήματος, να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι με τις ανώτατες ποινές. Καταγγέλλουμε το χειρισμό των ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν τη φωτογραφία της 12χρονης, χάριν της τηλεθέασης!

Διεκδικούμε:

  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία δωρεάν κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και των γυναικών, για τη στήριξή τους, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στη ρίζα του προβλήματος, στο απάνθρωπο σύστημα και τις αξίες του! Χτίζουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας, με τον αγώνα, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη!

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 13/10, στις 7μμ στην πλατεία Δράμας και Ξανθίππης