ΔΤ Συλλόγου Γυναικών Σερρών για το θάνατο του μαθητή

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ (Μέλος ΟΓΕ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για το τραγικό περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Σερρών  με ένα Νεκρό μαθητή και δύο τραυματισμένους συμμαθητές.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού μαθητή ! Καλή και γρήγορη ανάρρωση στους συμμαθητές του !

          Καταγγέλλουμε το έγκλημα στο δημοτικό σχολείο της πόλης μας που αφαίρεσε τη ζωή ενός μικρού μαθητή και τραυμάτισε άλλους δύο.  Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων  που ευθύνονται  για την κατάσταση στα σχολεία των Παιδιών μας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που πέρασε την ευθύνη για τη συντήρηση των σχολείων στους δήμους περικόπτοντας τη χρηματοδότηση τους και των δημοτικών αρχών που παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, χωρίς να διεκδικούν από το κράτος όσα έχουν ανάγκη τα σχολεία για τη λειτουργία τους.

Δεν ανεχόμαστε σήμερα τον 21ο αιώνα να μην έχουν τα παιδιά μας σύγχρονα, επαρκή, ασφαλή Σχολεία. Αποκλειστική υποχρέωση του κράτους είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της υποστήριξης, του ελέγχου της λειτουργίας των σχολείων κι όχι η ανάθεση σε χορηγούς ή ιδιώτες. Η προσπάθεια μετακύλισης της υπαιτιότητας στη μοίρα, στην τύχη ή στο Θεό στερείται σοβαρότητας και υποτιμάει τη νοημοσύνη μας. Δεν ανεχόμαστε την προσπάθεια της κυβέρνησης να άρει την ευθύνη της για την κατάντια να βιώνουμε τραγικά περιστατικά με θύματα αθώα παιδιά. Η συνείδηση του κόσμου δεν θα απαλλάξει τους πραγματικά υπεύθυνους που είναι αυτοί που εφαρμόζουν την πολιτική που λογαριάζει ως “κόστος” τις ανάγκες των παιδιών μας και ως “όφελος” για τους επιχειρηματίες.

  Απαιτούμε γενναία κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού που θα γίνει σε λίγες μέρες  Δεν συμβιβαζόμαστε στη σημερινή εποχή που υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες τα σχολεία να μην καλύπτουν τις ανάγκες των Παιδιών μας.

Διεκδικούμε σύγχρονα σχολικά κτήρια που να πληρούν τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, σωστή συντήρηση των σχολείων και υλικοτεχνική  υποστήριξη με ευθύνη του κράτους.

          Καλούμε όλες τις γυναίκες να  δυναμώσουμε τη συλλογική δράση και να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. 

Σέρρες, 7.12.22