Παράσταση διαμαρτυρίας για άμεση ενίσχυση των παιδιατρικών τμημάτων στο Νοσοκομείο Άργους

Οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου της ΟΓΕ με το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αργολίδας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στην είσοδο του Νοσοκομείου Άργους παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο και ιδιαίτερα στα παιδιατρικά τμήματα, απαιτώντας:

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ !

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ!

Τα φάρμακα και οι υπηρεσίες Υγείας δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό!

Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν:

· Άμεσα ενίσχυση των παιδιατρικών τμημάτων στα Νοσοκομεία του Νομού Αργολίδας με παιδιάτρους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, υποδομές και εξοπλισμό.

· Φάρμακα διαθέσιμα για τα παιδιά μας όποτε τα χρειάζονται

· Καμία ανατίμηση σε φάρμακα, διαγνωστικά τεστ γρίπης- covid κλπ, τα τεστ να δίνονται δωρεάν στα παιδιά

· Εξασφάλιση της λειτουργίας και αύξηση των κλινών ΜΕΘ Παίδων στα Περιφερειακά νοσοκομεία, με επαρκές προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή ώστε να προστατευτεί η υγεία των παιδιών μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

(μέλη της ΟΓΕ)

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Η κατάντια της πολιτικής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για τη δημόσια Υγεία αποτυπώνεται στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Άργους που υποχρεώνει τις επιτόκους γυναίκες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση   ότι λόγω έλλειψης παιδιάτρου ή να πάνε σε άλλο νομό να γεννήσουν ή να παραμείνουν και να προσλάβουν οι ίδιες  παιδίατρο με δικά τους έξοδα. Για την  πρόσληψη μονίμου παιδιάτρου καθώς και την κατάσταση στη γυναικολογική κλινική έχουν γίνει κινητοποιήσεις και από τις ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου και στο  Νοσοκομείο Άργους, αλλά δεν ίδρωσε κανενός υπευθύνου το αυτί.

            Γιατί;

            Διότι η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ο εξοπλισμός των δημόσιων νοσοκομείων με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα θεωρείται κόστος για το κράτος και όλα σύμφωνα με την πολιτική τους λειτουργούν στη λογική κόστους – οφέλους.  Η ασθένεια αντιμετωπίζεται από το κράτος σαν ατομική ευθύνη και η υγεία γίνεται εμπόρευμα για κέρδος. Ακόμα κι αυτή η αναπαραγωγική διαδικασία, η απόφαση να φέρει μια γυναίκα στον κόσμο ένα παιδί, σκοντάφτει στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση  των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και αναγκάζει τις γυναίκες να ακριβοπληρώνουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τις ιδιαίτερες βιολογικές τους ανάγκες.

            Για όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία και γενικά στον τομέα της Υγείας ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  που πιστές στην ευρωπαϊκή πολιτική, πατώντας η μια στους νόμους της άλλης, παρέδωσαν και την υγεία για μπίζνες στους μεγαλοεπιχειρηματίες και υποκριτικά τάχα διαμαρτύρονται γι αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν.

            Καλούμε τις γυναίκες του Νομού μας, τα Εργατικά σωματεία, τους Υγειονομικούς, τους Συλλόγους Γονέων να πορευτούμε μαζί, να συντονίσουμε  και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες και δομές Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, κοινωνική προστασία της μητρότητας, του παιδιού, της οικογένειας. Καμία επιχειρηματική δράση στην ΥΓΕIA.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  20 ΓΕΝΑΡΗ   ΣΤΙΣ 11.30 πμ  στην είσοδο του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ  σε παράσταση διαμαρτυρίας.