Η ΟΓΕ στο πλευρό των απεργών της EMFI

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) και στα δίκαια αιτήματά τους για την προστασία της ζωής και της ασφάλειάς τους. Στεκόμαστε δίπλα σας για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος ,Τροφίμων και Ποτών.

Μας γεμίζει οργή και θλίψη ο άδικος θάνατος του συναδέλφου σας, που οι συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης στο χώρο δουλειάς έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής του.  

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τον τρόμο για μας, τους συντρόφους και τα παιδιά μας αν θα γυρίσουμε νεκροί ή σακατεμένοι από τις δουλειές μας γιατί είμαστε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με εξαντλητικά ωράρια, 12ωρες συνεχόμενες βάρδιες, επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Αρνούμαστε να θυσιάζουμε τις ζωές και την υγεία μας για να σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ της κερδοφορίας τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση ενάντια στα εγκλήματα της εργοδοσίας και του κράτους που τη στηρίζει.

 Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά των εργαζομένων στην EMFI, να αποδοθούν οι ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Αθήνα, 18.4.23

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ