Οι γυναίκες της ΟΓΕ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ διαδηλώνουν

Δικαιώματα και κέρδη δεν πάνε μαζί!
Όχι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα!

Οι γυναίκες των Συλλόγων και ομάδων της ΟΓΕ σήμερα, Τρίτη, 8 Αυγούστου, 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας διαδήλωσαν με εργατικά σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προαναγγέλλει η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού εργασίας Α. Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκαν τα σχέδια της κυβέρνησης να φέρει το νέο νομοσχέδιο “έκτρωμα” που προβλέπει «Συμβάσεις μηδενικών ωρών» και ποινές φυλάκισης για την περιφρούρηση της απεργίας από την οργανωμένη απεργοσπασία της εργοδοσίας.

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι «αιτία πολέμου» και καμία εργαζόμενη, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί τη δουλειά 16 ώρες την ημέρα, τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου, τη ζωή λάστιχο και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.

Δεν υποτασσόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, διεκδικούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες, να εξασφαλιστεί καθολικά η σταθερή εργασία
με σταθερό ωράριο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο
με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα.