Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΟΓΕ στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης

Αντιπροσωπεία της ΟΓΕ αποτελούμενη από τη Χριστίνα Σκαλούμπακα, τη Μαιρήνη Στεφανίδη, την Πόπη Ξεκαλάκη και την Βάσω Λυμπερόγιαννη επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Πρέσβη Yussef Dorkhom.

          Η ΟΓΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσει σε μια λεύτερη πατρίδα και τη συμπαράστασή της στις γυναίκες και τα παιδιά της Παλαιστίνης, που είναι τα πρώτα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας. Μετέφερε την απόφαση του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα, της ΟΓΕ, να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή συμμετέχοντας και στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις. Παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που παίρνει η ΟΓΕ αυτήν την περίοδο εκδίδοντας και διακινώντας ειδικό φυλλάδιο, οργανώνοντας εκδηλώσεις και συζητήσεις, όπως και προβολές ταινιών με στόχο να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες και να τις ενημερώσει για τις αιτίες που διαιωνίζουν την βαρβαρότητα που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός εδώ και 75 χρόνια, αλλά και απαιτώντας να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ και των συμμάχων τους που διαχρονικά οπλίζουν και στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. Επίσης  ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που πήρε ως συντονίστρια της Ευρώπης στην ΠΔΟΓ για το θέμα αυτό.

          Ο Πρέσβης και η σύζυγός του, Suha, που ήταν παρούσα στη συνάντηση, ευχαρίστησαν την ΟΓΕ για την αλληλεγγύη που έδειξε από την πρώτη στιγμή μετά τις τελευταίες εξελίξεις και δήλωσαν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον αγώνα του λαού τους και των γυναικών η συμπαράσταση αυτή. Αναφέρθηκαν στα χιλιάδες παιδιά της Γάζας που έχουν μείνει ορφανά καθώς έχασαν τις μητέρες τους (πάνω από 2000 γυναίκες έχουν σκοτωθεί από την ισραηλινή επιθετικότητα), όπως επίσης και στις  συνέπειες που έχει η κατοχή στη ζωή και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

          Η συνάντηση έκλεισε μέσα σε θερμό κλίμα επιβεβαιώνοντας ότι η αλληλεγγύη των λαών είναι το μεγάλο τους όπλο.

26.10.2023

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ