Για συμμετοχή στη συγκέντρωση των αυτοαπασχολουμένων 22.11.2023

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις μικρών ΕΒΕ, φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 11.30 στην Ομόνοια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δίνουμε μαχητική απάντηση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, που στοχεύει ευθέως τους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, τους νέους και τις νέες επιστήμονες, τις μητέρες, τους χιλιάδες επαγγελματίες που υποαπασχολούνται, που παλεύουν να επιβιώσουν στο επάγγελμα και να ανταποκριθούν σε δαπάνες, υποχρεώσεις, χρέη. 

Στεκόμαστε ενάντια  στο νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης, με το οποίο καταφέρεται ένα συντριπτικό χτύπημα στο εισόδημα αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών με μικρά και μεσαία εισοδήματα, αλλά και μισθωτών με «μπλοκάκι» που αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες. Έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχθεί η πλειοψηφία των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών από όλες τις κυβερνήσεις, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να ενισχύσει την κυριαρχία των μεγάλων εταιρειών.

Είναι πρόκληση να θέτει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή έχει διασφαλίσει φορολογική ασυλία στους τραπεζικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, στους στρατηγικούς επενδυτές.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις αυτοαπασχολούμενες με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, στις νέες επιστημόνισσες, τις μητέρες και απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το Φορολογικό.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας.
  • Συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους μισθωτούς επιστήμονες.

Αθήνα, 20.11.2023
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ