Απεργία στις 23-2-2011 – 13/02/2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Απεργία στις 23-2-2011


Γυναίκες Εργαζόμενες, Άνεργες, Συνταξιούχες

 

Νέες Γυναίκες Ξεσηκωθείτε – Αντισταθείτε

 

 Η καπιταλιστική οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει δίνει την ευκαιρία στο κεφάλαιο να υλοποιήσει την μακροχρόνια επιδίωξή του να αφαιρέσει ότι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη, με κυρίαρχο στόχο να κάνει πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ώστε να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη κερδοφορία του.

Οι αυταπάτες τελείωσαν.

Δεν δεχόμαστε καμιά θυσία στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας.

Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές μας να απαντήσουμε δυναμικά και οργανωμένα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Μονόδρομος για μας είναι να αρνηθούμε να πληρώσουμε τις συνέπειες της κρίσης, να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν από τον υλικό και πνευματικό πλούτο που παράγουμε. και να παλέψουμε για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συναινούν στις αντεργατικές- αντιλαϊκές επιλογές που φέρνουν σε απόγνωση τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες, τις νέες γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά με την συμμετοχή τους στην απεργία στις 23/2/11 και να συμμετέχουν μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια  του ΠΑΜΕ, σε όλη τη χώρα (στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια).

 

Αθήνα, 13/2/2011
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ